In deze snel veranderende maatschappij, waarbij nieuwe ontdekkingen elkaar snel opvolgen en veel informatie van het internet komt, is het belangrijk om te weten hoe je moet studeren.

Applied Scholastics, een internationale non profit organisatie, heeft tot doel om effectief studeren binnen bereik van iedereen te brengen. Zij produceert daartoe zeer betaalbare boeken, die tegelijk cursus zijn door de praktijkopdrachten die erin verwerkt zijn. De boeken zijn voor verschillende leeftijdsklassen, vanaf leerlingen van groep 7 van de basisschool ( het boek Hoe Leer ik Leren). Als ouder kunt u zelf samen met uw kind het boek doorwerken.

Voor studenten en scholieren van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs is er een boek/cursus ( Basiscursus Studeren) , waarin ook het evalueren van (de juistheid en belangrijkheid) van gegevens aan de orde komt. Deze laatste cursus is zeer aan te raden voor docenten!

In landen over de hele wereld helpt Applied Scholastics sinds 1972 kinderen en volwassenen bij het leren, daarbij gebruik makend van methodes waarvan bewezen is dat ze effectief zijn.

Deze methodes staan bekend als de Hubbard studie technology ontwikkeld door onderwijzer, schrijver en filosoof L. Ron Hubbard.

De missie van Applied Scholastics is effectieve hulp en onderwijs materiaal aan te bieden voor kinderen en volwassenen zodat iemand het beroep kan uitoefenen waarin hij of zij gelukkig zal zijn.

 

 

 

In Nederland is Applied Scholastics sinds 1990 actief middels een studiecentrum en een erkende particuliere basisschool in Amsterdam, en studiecentra in Bussum, Amsterdam, Veldhoven en Veghel.

Deze activiteiten zijn tot stand gekomen door de inzet van ouders en leerkrachten die graag zouden zien dat kinderen de mogelijkheid krijgen om het beroep van hun dromen uit te kunnen oefenen.

 

 

 

Geef een reactie